Avrupa’da Noel’in yaklaşması ile birlikte
Noel’e özel olarak üretilen ve yılın sadece son bahar aylarından yılbaşına kadar
(genellikle Ekim ayı sonundan itibaren) tedarik edilebilen biraların üretimi
yaygındır.
La Goudale adını 14. yüzyılda iyi biraların Goudale,
Goudalle ya da Good ale olarak adlandırılmakta idi. Ayrıca, üreticiler
Goudalier isminde bir satıcıdan malzeme almaktaydılar. Böylelikle, La Goudale
ismi doğmuş oldu.
Bira tipi: Strong beer/Noel Birası
İçindekiler: Su, arpa maltı, buğday, pirinç,
dekstroz, aromatik karamel, fruktoz, şerbetçi otu, kişniş, portakal kabuğu,
antioksidan (askorbik asit)
Hacim: 75 cl. (Şişe)
Alkol oranı: %7.2
Yorumlarımız
Renk: Çayı andıran kehribar rengi
Köpük: Yarım parmak kalınlığında
ve kalıcı olmayan köpük
Koku: Şeker ve narenciye kokusu
hakim
İlk yudumda kokudaki şeker ve narenciyenin
tatta da belirgin olduğunu hissediyorsunuz. Narenciyeden dolayı bir ferahlık hissediliyor.
Ayrıca içimi gayet dolgun ancak rahatsız etmeyecek seviyede bir koyuluk mevcut.
Ardından gelen tat koyu kıvamı
izleyen dolgun bir şekilde devam ediyor. Bunu, damakta oldukça değişik hisler
uyandıran tatlılık ve acılığın arasında sürekli geçişler yapan bir tat izliyor.
Narenciye tadı bu safhada kayboluyor.
Sonlara doğru tatlılık ile acılığın dansının
ardından, acılığın hakimiyeti söz konusu. La Goudale tadımımız damağımızda acı
bir tat bırakarak sonlanıyor.
Birlikte tüketilebilecek yiyecek(ler): Tuzlu yiyecekler veya atıştırmalık cerezler.
Son not: Ufak tuzlu atıştırmalıkların
yanında uyumla içilebileceğini düşündüğümüz bir bira. Fakat içinde bulunduğu
iddaa edilen karamel aromasını alamadık. Karakteristik bir tadı olmayan, sıradan
bir bira. Alışılagelen Noel biralarına kıyasla, beklentilerimizin altında, ortalama
bir deneyim oldu.
Biracilar.com Puanı: 6.5/10