Samuel Adams 1722 ve 1803 yılları arasında yaşamış,
Amerikalı bir politikacıdır. Massachusetts eyaletinde aktif siyasette rol alan
Adams, Amerikan Devrimi’nin liderlerinden biri haline gelmiş ve Amerika Birleşik
Devletleri’nin kurucularından olmuştur.
Boston Beer Company kurucusu Jim Koch, el yapımı
özel bira imalatını başlatırken, ürettiği biraları Amerikan bağımsızlık savaşının
sembollerinden Samuel Adams’a adamaya karar vermiştir.
Çünkü Koch’a göre, Samuel
Adams, tüm Amerikalıların mutluluğun ve hayallerinin peşinden gitmelerini sağlamak
için bağımsızlık hareketine önderlik etmiş birisidir. Koch da kendisinin Boston
Beer Company kuruluşunda aynı duygularla hareket ettiğini düşünmektedir.
Jim Koch, öncelikle ailesinin 150 yıllık
geleneğine yüz çevirerek yüksek öğrenim görmüş ve yönetim alanında bir kariyere
başlamış, ancak bira üretimi ile ilgisini korumuştur. Bu alanda uzun yıllar çalıştıktan
sonra, biralarında fark arayan insanların ve iç sesine kulak vererek, 1984 yılında
bira üretimine başlamıştır.
Büyük büyük dedesi Louis Koch’a ait bira
tarifiyle ilk üretimini kendi mutfağında gerçekleştirmiştir. Ürettiği bu bira
Samuel Adams’ın en ünlü birası olan Boston Lager adını almıştır.
Bugün, Boston Beer Company, Samuel Adams
markasının yanı sıra küçük bir el yapımı bira imalathanesine ve meşrubat üretimi
yapan değişik markalara sahiptir.
Artık Samuel Adams - Imperial Stout yudumlama
zamanı. O halde “Cheers!”
Bira tipi: Imperial Stout
İçindekiler: Malt (Samuel Adams iki sıralı
açık renkli malt karışımı, Caramel 60, Munich, Special B, tütsülenmiş arpa maltı,
kavrulmuş arpa, and bugday maltı), şerbetçi otu (East Kent
Goldings)
Hacim: 35,5 cl. (şişe)
Alkol oranı: %9.2
Yorumlarımız
Renk: Kapkara
Köpük: Oldukça az
Koku: Hakim bir karamel kokusu
ile hafif anason kokusu var.
İlk yudumda kahveli drajeleri andıran değişik bir tadı var.
Ardından gelen tat kokudaki anasonu yansıtmaya başlıyor. Ayrıca tat gittikçe sertleşiyor.
Sonlara doğru biranın ısınmasıyla aroma anasona daha da çok benzemeye ve alkol oranı da paralel olarak kendini daha çok belli etmeye başlıyor.
Birlikte tüketilebilecek yiyecek(ler): Anasonu andırmasından dolayı beyaz peynir ve tuzlu yiyecekler. Ayrıca midye ile beraber uyumla tüketilebilecegini düşünüyoruz.
Ardından gelen tat kokudaki anasonu yansıtmaya başlıyor. Ayrıca tat gittikçe sertleşiyor.
Sonlara doğru biranın ısınmasıyla aroma anasona daha da çok benzemeye ve alkol oranı da paralel olarak kendini daha çok belli etmeye başlıyor.
Birlikte tüketilebilecek yiyecek(ler): Anasonu andırmasından dolayı beyaz peynir ve tuzlu yiyecekler. Ayrıca midye ile beraber uyumla tüketilebilecegini düşünüyoruz.
Son not: Sert bira seven ve anason
tadına yatkın olanlara tavsiye edilir.
Biracilar.com Puanı: 7/10