San Miguel - Premium Lager (Filipinler)

San Miguel’in hikayesi 1890 yılında, o dönem bir İspanyol sömürgesi olan Filipinler’in San Miguel ilçesinde başlıyor. San Miguel bira imalathanesi, İspanya kralının vermiş oldugu imtiyaz ile, neredeyse bölgedeki hiç kimsenin bira hakkında bilgi sahibi olmadığı dönemde, Enrique María Barreto tarafından kurulur. San Miguel’de bir şenlik gününde, Almanya’dan bira imalat ustası getirilerek Güneydoğu Asya’daki ilk bira imalatı San Miguel bira imalathanesi tarafından gerçekleştirilir. 

San Miguel, 1903 yılında, İngiltere’nin sömürgesi ve oldukça önemli bir ticaret merkezi olan Hong Kong’da bir bira fabrikası kurar. 


Şirket, 1930 yılında ise “Amerikan Rüyası”ndan pay almak için rüyanın merkezi olan New York’tan “Yeni Dünya”’ya adım atar.  San Miguel, kendisi için büyük önem taşıyan İspanyol pazarına ise 1957 yılında Katalonya bölgesinde Lledia şehrinde kurdukları fabrika sayesinde girer. Bu tarihten itibaren 10 yıl içerisinde şirket Avrupa’da yayılmaya ve Afrika’da faaliyet göstermeye başlar. 

2000’li yılların başında, İspanyol pazarındaki ilk alkolsüz birayı üreten şirket, uzun öğlen aralarının (siesta) bir gelenek olduğu ülkede, günün her saati içilebilecek bir malt içeceği ile büyük bir başarı yakalamıştır. San Miguel, bugün Filipinler’in en büyük bira imalathanesidir.

San Miguel pale lager ise, imalathanenin amiral gemisi (flagship), yani en önemli ve en çok satan ürünüdür. O halde, Salud! ve Tagay!

Bira tipi: Pale/Premium lager (İspanyol pilsner tarzı)
İçindekiler: Su, arpa maltı, tahıl, şerbetçiotu, antioksidanlar: E-224, E-300.
Hacim: 50 cl. (kutu)
Alkol oranı: %5.4

Yorumlarımız

Renk: Altın sarısı ve şeffaf 
Köpük: Oldukça ince (yarım parmaktan daha ince) ve kısa sürede kaybolan bir köpüğe sahip.
Koku: Çiçeksi ve balı andıran bir koku

İlk yudumda tatlı bir aroma aldık. San Miguel’in ilk yudumlardaki içimi kolay ve hafif.
Ardından gelen tat ise hafif acı. Ancak, rahatsız edici olmayan bir sertlik söz konusu. Tatlılık ile acılık arasındaki denge iyi bir şekilde kurulmuş. Alkol oranı hissedilmekle birlikte, içimi hâlâ kolay ve akıcı.
Sonlara doğru Dilinizin ucunda hafif acımsı bir hissiyat bırakıyor.
Birlikte tüketilebilecek yiyecek(ler): Çerez, cips, nachos ve tapas tarzı yiyecekler
Son not: Gündelik olarak içilebilecek sade ve hafif bir bira

Biracilar.com Puanı: 5.5/10