Hertog Jan – Grand Prestige (Hollanda)



Hertog Jan Bira İmalathanesi, 100 yılı aşan bir süreden beri Hollanda’da bira üretimine devam etmektedir. Hertog Jan, 1980'lerde Hollanda bira kültürünü canlandırma çabalarına öncülük yapmış bir imalathanedir. Ürettiği geleneksel Hollanda tarzı biralarıyla biraseverlere geniş seçenek imkanı sunmaktadır. Otantik bakır bira üretim donanımlarında üretilen Hertog Jan bıraları, bu otantikliğe uygun olarak seramik şişelerde sunulmaktadır. O halde "proost!" yani şerefe!









Bira tipi: Quadrupel
İçindekiler: Su, arpa maltı, buğday unu, şeker, şerbetçi otu, renklendirici (karamel)
Hacim: 50 cl. (seramik şişe)
Alkol oranı: %10
Servis: 10-12°C

Yorumlarımız

Renk: Koyu yakuta benzer, parlak bir renk.
Köpük: Bir buçuk parmak kalınlığında.
Koku: Mürdüm eriğini anımsatıyor.

İlk yudumda alkol oranını hisstiren bir tat aldık. Meyvemsi bir aroması var. Aroma, aynı zamanda hafif şekilde pekmezi andırıyor. Alkol oranını hissettirdiği için tat olarak acı olduğu söylenebilir.
Ardından gelen tat ise acılık ile beraber pekmez ve mürdüm eriğini andırıyor. Aynı zamanda şaraba benzer bir lezzeti de sunuyor Hertog Jan – Grand Prestige.
Sonlara doğru damağımıza birden şekerli bir tat geldi. Bunun dışında baştan beri gelen pekmez tadı da devam ediyor.
Birlikte tüketilebilecek yiyecek(ler): Sade, dondurmalı ve ballı krep.
Son not: İçimi rahat olmayan, aroması yoğun ve bir o kadar da acı olan bir bira. Dengeli bir bira olduğu söylenemez. Tatlıların yanında uyum sağlayabilir. Biranın tarz olarak Trappist (keşiş) biralarını andırdığını söylemek mümkün. Ayrıca Hertog Jan’ın seramik şişesinden mumluk yapabilir ve dekor olarak kullanabilirsiniz. 

Biracilar.com Puanı: 7/10