Tiger – Lager (Singapur)


Tiger, Singapur şehrinin henüz Malezya’dan ayrılıp şehir devleti olmadığı 1932 yılında kuruldu. Böylelikle, Tiger, aynı zamanda Asya’daki biracılık için de öncülük etmiş oldu. Tiger biralarının logosundaki kaplan ise İngiliz sömürge döneminde bölgede bulunan Kraliyet Hava Üssü’ndeki 230. filonun armasındaki kaplan motifinden esinlenerek kullanılmıştır.

Tiger, 1939 yılında ilk uluslararası bira ödülünü almıştır. 1954 yılında ise Britanya Krallığı içerisindeki en iyi imalathane olarak ilk altın madalyasını kazanmıştır. 



Singapur, 1965 yılında Malezya’dan bağımsızlığını ilan ettiğinde, Tiger, bunun şerefine ilk kutu birasını üretti. Bu bağımsızlığın ilanından sonra oluşturulmakta olan yeni ulusal kimlik için, Tiger, reklamlarında kullandıkları ”sarsılmaz bira, sarsılmaz halk” mesajı ile halk olarak zorluklara göğüs germeleri gerektiğini vurgulamış ve bu sürece katkıda bulunmaya çalışmıştır.

Tiger, 1980’lerde ise denizaşırı ticarete atılmış ve önce Birleşik Krallık, ardından Almanya piyasasında boy göstermeye başlamıştır. 1993’den itibaren Vietnam ve Çin gibi pazarlara da açılmış ve bu gelişme 2001 yılından itibaren Uzak Doğu’nun çoğu ülkelerini kapsamıştır. Tiger, günümüze dek dünyanın çeşitli ülkelerinde yerini almayı başarmıştır.
Sizin için tatmış olduğumuz; Tiger – Lager ise 1980 yılından itibaren çeşitli ödüller almış ve dünyada lager biraları arasında marka olmuş bir biradır.

Bira tipi: Lager
İçindekiler: Su, arpa maltı, şekerkamışı şekeri, şerbetçi otu ve maya
Hacim: 50 cl. (kutu)
Alkol oranı: %5
Servis: 4-6oC

Yorumlarımız

Renk: Altın sarısı.
Köpük: Bir buçuk parmak kadar ve kalıcı değil.
Koku: Hafif metal ve çiceği andıran bir kokusu var.

İlk yudumda hafif bir şekilde bal aroması veriyor ve damağı okşuyor. Tiger – Lager, gayet ferah ve bol gazlı bir bira olduğunu daha ilk yudumlarda hissetiriyor.
Ardından gelen tat ise sertleşiyor. Fakat, bu sertlik hiçbir şekilde rahatsız etmiyor. Biranın ferahlığı tadımın bu aşamasında da aynen devam ediyor. Ayrıca bu evrede malt tadı da hissedilmeye başlıyor.
Sonlara doğru ise içimi kolaylaşıyor.  Tiger – Lager, başından sonuna kadar aynı hissiyatla devam eden bir bira. Bu sebeple, oldukça dengeli bir bira oldugu söylenebilir. Damakta da serin bir malt tadı bırakıyor.
Birlikte tüketilebilecek yiyecek(ler): Cips.
Son not: Tiger - Lager gayet tutarlı, fakat, aynı zamanda çok fazla da kendine has özelliği bulunmayan bir bira. Buna rağmen gündelik hayatta keyifle tüketilebilir.

Biracilar.com Puanı: 6.5/10