1886
yılında
ilk adı “Weisse Bräuhaus” olarak Almanya’nın
Bavyera (Bayern) Eyaleti’ndeki Erding şehrinde
kurulan Erdinger, 130 yıllık
tarihi boyunca sadece Buğday
birası üretti. 1935 yılında
Franz Brombach tarafından satın
alındı ve
1949’da adı kurulduğu şehirden
esinlenerek Erdinger olarak değiştirildi.
1960’larda önce Almanya’nın
diğer eyaletlerine yayılan
Erdinger, 1970’de ise ilk kez Almanya dışına,
Avusturya’ya ihraç
edildi. Erdinger, günümüzde hâlâ Brombach
ailesine aittir ve buğday
birası alanında
marka olmuş bir şirkettir.
Bira tipi: Weißbier (Buğday Birası)
Bira tipi: Weißbier (Buğday Birası)
İçindekiler: Su, buğday maltı, arpa maltı, şerbetçi
otu ve maya
Hacim:
50 cl.
Alkol
oranı:
%5.3
Yorumlarımız
Renk:
Buğulu
ve kuru kayısıyı
andıran bir renk.
Köpük:
Kalın
ve uzun süre kalan bir köpüğe
sahip.
Koku:
Burnu okşayan yumuşak
bir kokusu var.
İlk yudumda ağzı
kaplayan yumusak bir aroma alıyorsunuz.
Üstelik
aynı zamanda malt tadı da kendini gayet hissettiriyor.
Erdinger Weissbier ile daha ilk yudumda çok hoş bir bira içtiğinizin farkına ve zevkine varıyorsunuz.
Ardından gelen tat ise yine
hafif ve dengeli bir şekilde sürmeye devam
ediyor. Erdinger Weissbier’i yudumladıkça ne kadar kararında bir bira olduğunu idrak ediyorsunuz. İnsanı yormayan yumuşaklığı ile içimi gayet kolay.
Sonlara doğru da aynı hazzı vermeye devam etti. Dengeli ve tam kararında bir bira. Ağzı kaplayan yumuşaklığı ve aynı zamanda zengin malt ve şerbetçi otu tadı ile damakta harika ve
uyumlu bir tat bırakiyor. Böylelikle, içiminin kolay olması ile birlikte tat uyumuyla
da bardağınızdakinin bir bira olduğunu da unutturmuyor.
Birlikte tüketilebilecek yiyecek(ler): Somon gibi yağlı balıklar eşliğinde uyumla içilebileceğini düşünüyoruz. Bunun dışında, her ortama yakışabilecek bir bira.
Son not: Türkiye’de rahatlıkla bulunabilen Erdinger –
Weißbier, kesinlikle sıklıkla tüketilecek bir bira. Eğer henüz denemediyseniz bu biradan
daha fazla mahrum kalmayın deriz! Şerefe!
Biracilar.com Puanı: 9/10