Erdinger - Weißbier (Almanya)


1886 yılında ilk adı “Weisse Bräuhaus” olarak Almanya’nın Bavyera (Bayern) Eyaleti’ndeki Erding şehrinde kurulan Erdinger, 130 yıllık tarihi boyunca sadece Buğday birası üretti. 1935 yılında Franz Brombach tarafından satın alındı ve 1949’da adı kurulduğu şehirden esinlenerek Erdinger olarak değiştirildi. 1960’larda önce Almanya’nın diğer eyaletlerine yayılan Erdinger, 1970’de ise ilk kez Almanya dışına, Avusturya’ya ihraç edildi. Erdinger, günümüzde hâlâ Brombach ailesine aittir ve buğday birası alanında marka olmuş bir şirkettir.


                                                                                     
Bira tipi: Weißbier (Buğday Birası)
İçindekiler: Su, buğday maltı, arpa maltışerbetçi otu ve maya
Hacim: 50 cl.
Alkol oranı: %5.3

Yorumlarımız

Renk: Buğulu ve kuru kayısıyı andıran bir renk.
Köpük: Kalın ve uzun süre kalan bir köpüğe sahip.
Koku: Burnu okşayan yumuşak bir kokusu var.

İlk yudumda ağzı kaplayan yumusak bir aroma alıyorsunuz. Üstelik aynı zamanda malt tadı da kendini gayet hissettiriyor. Erdinger Weissbier ile daha ilk yudumda çok hoş bir bira içtiğinizin farkına ve zevkine varıyorsunuz.
Ardından gelen tat ise yine hafif ve dengeli bir şekilde sürmeye devam ediyor. Erdinger Weissbier’i yudumladıkça ne kadar kararında bir bira olduğunu idrak ediyorsunuz. İnsanı yormayan yumuşaklığı ile içimi gayet kolay.
Sonlara doğru da aynı hazzı vermeye devam etti. Dengeli ve tam kararında bir bira. Ağzı kaplayan yumuşaklığı ve aynı zamanda zengin malt ve şerbetçi otu tadı ile damakta harika ve uyumlu bir tat bırakiyor. Böylelikle, içiminin kolay olması ile birlikte tat uyumuyla da bardağınızdakinin bir bira olduğunu da unutturmuyor. 
Birlikte tüketilebilecek yiyecek(ler): Somon gibi yağlı balıklar eşliğinde uyumla içilebileceğini düşünüyoruz. Bunun dışında, her ortama yakışabilecek bir bira.
Son not: Türkiye’de rahatlıkla bulunabilen Erdinger – Weißbier, kesinlikle sıklıkla tüketilecek bir bira. Eğer henüz denemediyseniz bu biradan daha fazla mahrum kalmayın deriz! Şerefe!


Biracilar.com Puanı: 9/10